meditranian food

סדנת בישול ים תיכונית

ים, שמש, אוזו, דגים, מה יכול להיות יותר קסום מזה?

קפיצה ליוון השכנה ופותחים שולחן מזטים.
שולחן המזה היווני, נועד להקדים את הארוחה, אבל הפך ברבות השנים לארוחה בפני עצמה.
אחרי 50 סוגי מזטים ושתייה כדבעי נוטה אדם לדלג על המנות העיקריות.
השולחן במיני מזונות כבושים ומשומרים, מבוסס המזה היווני על מאות ואלפי מתכונים של חומרי גלם טריים ועונתיים.

בארץ החורף הנצחי יש לשמר ולכבוש, בארץ האיים שטופת השמש וברוכת השדות החקלאיים הפוריים אפשר להגיש לשולחן אוכל נטול כסות או מסכות
חומרי הגלם הטריים, תמיד בעונתם, עוברים את הטיפול המינימלי האפשרי,
לפעמים בצורת מלח או שמן זית בלבד. בסתיו אוכלים מזה של אנשובי אפוי עם ענפי אורגנו טרי,
קוביות צלויות של גבינת חלומי וקרוקטים של תפוחי אדמה; בחורף אוכלים מזה של כדורי בשר עם תרד,
כרישה ממולאת ונקניקיות חזיר עם פלפלי צ'ילי חריפים; באביב עולים על השולחן עלי גפן ותחתיות ארטישוק ממולאות;
ובקיץ זוללים דגי ים קטנים מטוגנים קישואים וחצילים בכל טוב. יש מזה של ירקות, מזה של דגים ומזה של בשר,
ואין דינם של המזטים המוגשים על חופי האיים האגאיים כדינם של המזטים המוגשים במחוזות ההרים או המישורים

מה נלמד?

מזטים ים תיכוניים:
סקורדליה- ממרח שום.
פיפרי – פלפלים קלויים וגבינת בולגרית
צזיקי – יוגורט עיזים, שום ושמיר, מלפפונים
לאבנה – ביתי עשוי מיוגורט עיזים או בקר
עלי גפן – במילוי אורז ועשבים ברוטב עגבניות
פיאס – סלט שעועית לבנה, בצל סגול וביצה קשה.
סלט חוריאטקי – ירקות קלויים וירקות טריים בהרמוניה לצד גבינת פטה
סביצ'ה דג ים – מלאן עשבים לימון ושמן זית, מונח על לאבנה
דגי ים מטוגנים לצד רוטב טרטר
קאפטדס פארסה – צזיקי וסלט רוקט
קארפצ'ו סלק וגבינת עיזים
גירוס – פיתה יוונית אסלית.

אורך הסדנה

3 שעות

עלות

300 ש"ח

משתתפים

מינימום 10 אנשים

כולל

שתיה קלה, חמה ואוזו

למידע נוסף צרו קשר:

054-7234670

ליעוז מלול - שף פרטי לאירועים

Call Now Button