maroccan food

סדנת בישול מטבח צפון אפריקאי

עולם שכולו טעמים וריחות מבית אמא

היי אני ליעוז בשלן מקצועי, עוסק בקולינריה כבר שנים רבות ותמיד שואלים אותי מהיכן הרקע שלי לבישול.
בן לאמא מרוקאית וסבתא טוניסאית שמהן למדתי את סודות הבישול הביתי.

הייתי רוצה להכניס אתכם לעולם שכולו טעמים וריחות מבית אמא…
אני מזמין אתכם ל שתי לקורסי בישול כאשר כל קורס ארבעה מפגשים שבהם נלמד את הבסיס לבישול הביתי האותנטי.
נטייל בדרך המשי ונלמד על תבלינים, איך הומצאו מנות ספציפיות ואילו מנות עברו מטמורפוזה עם השנים איך כל מדינה הושפעה
מדרך המשי ובעצם איך הכל התחיל.

 

מה נלמד?

מפגש ראשון:  נלמד על התבלינים המאפיינים את המטבח איזה סוג חלבונים פחמימות שמנים וירקות וסלטים מרוקאים
מפגש שני: קסם הקוסקוס ועלי סיגר
מפגש שלישי: תבשילים מהמטבח המרוקאי
מפגש רביעי: מתוקים מרוקאים ( מימונה קטנה )

פירוט המנות:
מפגש ראשון:
תבלינים:
קינמון, כמון, כורכום, ג'ינג'ר, פלפל מיובש, פלפל אדום, זרעי אניס,זרעי שומשום, זעפרן, ראס אל חנות , פפריקה אדומה, נלמד על מקורות התבלינים.
חלבון: בשר טלה, בשר בקר, עוף ומה השימוש היום יומי ומה בחגים ובאירועים מיוחדים
ירקות ויבשים: סולת, אורז, קמחים, פירות יבשים, כוסברה, פטרוזילה, שום, בצל לבן, לימון, שמן ארגן, שמן שקדים ושמן זית

 

מפגש ראשון: המטבח המרוקאי

מה נכין במפגש הראשון?

מבנה הארוחה המרוקאית, תחילתה של ארוחה מרוקאית הוא מגוון סלטים מבושלים וחיים.. 
בואו נצא למסע קסום בהכנתם.
סלט ברבה ( סלק ) 
סלט חיז'ו ( גזר ) 
סלט בישבש ( שומר ) 
סלט עגבניות טריות ופלפל חריף כוסברה ושום
ז'עלוק סלט חצילים מרוקאי עגבניות ופלפלים שרופים
סלט מטבוחה המפורסם 
סלט פלפלים חריפים ומתוקים
חמוצים מרוקאים
מעקודה ( מחמר ) פשטידת תפו"א וביצים
לחם מרוקאי ( פרנה )

מפגש שני: קסם הקוסקוס ועלי הסיגר

כולנו מכירים את המאכל המפורסם אבל לא כולנו יודעים להכין, המפגש השני ידבר כולו על קוסקוס וסוגיו ומה נלווה אליו להשלמת הארוחה

מה נכין במפגש השני?

קוסקוס מההתחלה אחד אחד ומיוחד 
מרק קוסקוס אוטנטי ירקות ובשר
קוסקוס ופירות יבשים
מרק קוסקוס מודרני (הגרסה שלי) ירקות כתומים, קרם קוקוס כוסברה וגרגירי חומוס
תבשיל גרגירי חומוס פיקנטיים מבושלים
עלי סיגר ופסטל בעבודה ביתית במילוי אגוזים תמרים וסירופ סוכר

מפגש שלישי: תבשילים

מה נכין במפגש השלישי?

מרק חרירה מושלם
תבשיל קציצות עוף בזעפרן עלי סלרי, מנגולד וקוביות תפו"א
תבשיל בשר וזיתים ברוטב עגבניות ופלפלים פיקנטי
דג מרוקאי
אורז חגיגי במיוחד
עוגיות יויו מבצק מטוגן

מפגש רביעי: מתוקים

מה נכין במפגש הרביעי?

עוגיות יויו
ספינג'
מופלטה
שבקייה
וג'אבן

אורך הסדנה

3 שעות

עלות

1600 ש"ח לקורס

משתתפים

מינימום 15 אנשים

למידע נוסף צרו קשר:

054-7234670

ליעוז מלול - שף פרטי לאירועים

Call Now Button